معرفی مک دونالد موفق ترین برند فست فود در جهان
خبر ویژه ۱ آبان ۱۴۰۳ – باکتری E. COLI در همبرگرهای مک دونالد
در تاریخ ۲۲ اکتبر – ۱ آبان ما ۱۴۰۳ مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا با نام /CDC/ اعلام کرد که در پی انتشار بیماری باکتری E. Coli که از همبرگر های مک دونالد شیوع پیدا کرده است، یک نفر در آمریکا جان خود را از دست داده است و چندین نفر به دلیل مسمومیت راهی بیمارستان شده اند.
پس از اعلام این خبر سهام زنجیره ای فست فود در معاملات بیش از ۸ درصد کاهش یافت.
مرکز کنترل وپیشگیری که انتشار این بیماری را در انتهای ماه سپتامبر شروع شده بود، اعلام کرد که در ۱۰ ایالت غربی آمریکا این بیماری گسترش یافته است.
در حالی که محققان هنوز ماده دقیقی را که باعث شیوع این باکتری میشود مشخص نکردهاند، آنها روی پیاز خرد شده و گوشت گاو تمرکز میکنند.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، این آژانس به افرادی که محصولات این شرکت را مصرف کرده اند و علائم مسمومیت با اشریشیا کلی (مانند اسهال، تب بالای ۳۸.۹ درجه سانتیگراد و استفراغ) را در خود بروز دادهاند، توصیه کرده است که به دنبال مراقبتهای پزشکی باشند.
علائم معمولاً سه تا چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض شروع میشود و اکثر افراد بدون درمان طی پنج تا هفت روز بهبود مییابند. با این حال، برخی از موارد می تواند شدید شود و به بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشد. منبع +
مک دونالد: از رستورانی کوچک تا ترویج فرهنگ فست فودی!
از زمان آغاز فعالیت جدی فست فودها، برندهای مختلفی در این زمینه در سرتاسر جهان فعالیت کردهاند. برخی از این برندها علاوه بر شهر و منطقهای که فعالیت میکنند، شهرت جهانی نیز دارند. مک دونالد ازجمله همی برندهاست که به عقیده بسیاری، معروفترین و موفقترین برند در صنعت غذایی و مجموعه رستورانهای زنجیرهای در جهان به شمار میرود. حتماً باخبر هستید که برند مک دونالد بیشتر به خاطر همبرگرهای باکیفیت و خوشمزهای که برای مهمانانش سرو میکند، طرفداران بیشماری در سرتاسر جهان پیدا کرده است. آکادمی بینالمللی سرآشپزان در این مقاله به بررسی شکلگیری و رشد برند مک دونالد و دلیل موفقیت آن میپردازد.
چگونه آقای مک دونالد، مک دونالد شد؟!
مک دونالد بزرگترین و پردرآمدترین مجموعه رستورانهای زنجیرهای در جهان است. این شرکت طبق آمار سال 2018، بیش از 69 میلیون مشتری در 100 کشور دارد. امروزه تعداد شعبههای مک دونالد در جهان به 38 هزار فروشگاه نیز میرسد. اگرچه مک دونالد بیشتر از همه به خاطر همبرگر، چیزبرگر و سیبزمینی سرخکردههایش شهرت دارد، اما بااینحال کلیه شعب این برند با منویی از غذاهای پختهشده با مرغ، انواع صبحانه و دسر نیز به استقبال مهمانان خود میرود.
مقالات مرتبط ::: برگر کینگ، غول خوشمزه چهارفصل!
این شرکت در پاسخ به تغییر سلیقه مصرفکننده و برای افزودن تنوع به منوی غذاها، آیتمهایی شامل انواع سالاد، اسموتی و دسر میوه را نیز اضافه کرده است. همچنین در برخی شهرهای بندری، با افزودن غذاهای دریایی ازجمله ماهی، رویکرد خود را نسبت به طرفداران این ماده غذایی نشان داد.
همچنین شرکت مک دونالد دارای دستهبندی اختصاصی هست. این برند یکی از عوامل موفقیت آن در سرتاسر جهان است.
مک دونالد: رستورانی کوچک در کالیفرنیا!
برادران موریس (مک) و ریچارد مک دونالد در سال 1948، اولین رستوران مک دونالد را در سن برناردینوی کالیفرنیا راهاندازی کردند. تولید قالب ساده و کارآمد برای پختن برگر باعث شده بود تا این رستوران بتواند غذایی مقرونبهصرفه به مشتریان خود ارائه کند. در سال 1954 در این رستوران یک همبرگر مفصل و باکیفیت، 15 سنت قیمت داشت که تقریباً نصف قیمت همبرگر تهیهشده در رستورانهای رقیب، قیمت داشت. همچنین چون از قبل برگرها آماده و گرم نگهداشته شده بودند, مشتریان سریع غذای خود را دریافت میکردند.
بهمرور و با اضافه شدن پیشخوان و تحویل سریع به مصرفکننده، نیاز به گارسون در این رستوران از بین رفت. همین عوامل باعث شد تا در کنار هزینه پایین و فروش بالا، بسیاری از سرمایهگذاران جذب این برند شوند و اقدام به تأسیس شعب آن در شهرهای مختلف مخصوصاً شهرهای بزرگ و توریستی کنند.
چهره عمومی مک دونالد در سال 1963 با معرفی دلقکی به نام رونالد مک دونالد ایجاد شد، درحالیکه نماد دو قوس “m” به ماندگارترین آرم مک دونالد در سال 1962 تبدیل و این آرم تا به امروز ماندگار شده است.
فروش همبرگر در 30 ثانیه!
احتمالاً در مورد فرهنگ غذایی آمریکایی چیزهایی شنیدهاید؛ فرهنگ فست فودی یا غذای سریع! برادران مک دونالد با هوشمندی خود در کسبوکار، نهتنها رستورانی با ساندویچهای ارزانقیمت راهاندازی کردند، بلکه در تلاش بودند تا علاوه بر جذب قشر کمبضاعت، علاقه آمریکاییها را برای داشتن یک غذای سریع هم در نظر بگیرند.
برند مک دونالد پایهگذار فرهنگ فست فودی آمریکایی در آمریکا و سراسر جهان بود.
راهنمای جامع آموزش آشپزی – سیر تا پیاز از قدم اول یادگیری تا سرآشپزی
سن برناردینوی آمریکا را به دلیل ویژگی غذا خوردن سریع میشناسند. درواقع همهچیز در این شهر سریع پیش میرود! این وضعیت تنها به دلیل فاصله زیاد محل زندگی تا محل کار کارگرها و درنتیجه فرصت اندک آنها برای درست کردن غذا یا ایستادن در صفهای طولانی برای خرید غذا است.
این در حالی بود که رستوران مک دونالد با در نظر گرفتن مدت انتظار مشتری تا ظرف سی ثانیه، گام تأثیرگذاری در فرهنگسازی نوین آمریکایی برداشت؛ فست فود. برادران مک دونالد با سیاست آمادهسازی فوری غذا و راهاندازی خط تولید همبرگر در رستوران چشمانداز روشنی از تحولات نوین در صنعت غذایی، به مردم ارائه دادند.
مک دونالد برند خود را گسترش میدهد
مک دونالد در کشور آمریکا همچنان درحالتوسعه کسبوکار و زنجیرههای خود در شهرهای مختلف آمریکا بود و تا سال 1988 به 10 هزار شعبه در قاره آمریکا رسید. تا اینکه در سال 1967 خود را به کانادا رساند. رشد این شرکت در دهه 1990 چنان سریع بود که گفته میشود مک دونالد جدید هر پنج ساعت یکبار در جایی از جهان افتتاح میشد. برند مک دونالد با تأکید بر غذای مقرونبهصرفه، خوشمزه و طعمدهندههایی که برای کودکان و بزرگسالان جذابیت یکسانی دارد، به محبوبترین رستوران خانوادگی تبدیل شد.
شرکت مک دونالد با تمرکز بر برند اصلی خود، شروع به واگذاری سایر زنجیرهها در طی سالهای دهه 1990 کرد. این شرکت تا اکتبر 2006 صاحب اکثریت سهام در Chipotle Mexico Grill شد. همچنین تا دسامبر 2003، بیشتر سهام برند Donatos Pizza نیز به مک دونالد تعلق داشت و از سال 1999 تا 2001 سهم کمی از Aroma Café را در اختیار داشت. درواقع با پولسازی وحشتناک برند مک دونالد، این شرکت به گسترش برند خود پرداخت و تمام سهام خود را در مجموعه رستورانهای دیگر به مزایده گذاشت. امروزه این شرکت فقط بر روی برند خود فعالیت میکند.
برند مک دونالد یکی از برندهای پردرآمد در آمریکا شناخته میشود. بهطورکلی هرساله سهام و درآمد صاحبان آن 25 درصد افزایش پیدا میکند. شاید در طول چندین سال فعالیت این برند بهسختی میتوان بازه زمانی را پیدا کرد که سود آن با کاهش روبهرو شده باشد. البته در اکتبر سال 2012 و برای اولین بار بود که فروش ماهیانه آن با کاهش روبهرو شد. این کاهش برای اولین بار در 17 سال گذشته بود که بهزودی و در ماههای بعدی و با اضافه کردن سالاد و دسر به منوی این برند، جبران شد.
منوی مک دونالد شامل چه غذاهایی میشود؟
منوی مک دونالد عمدتاً همبرگر، انواع مختلف مرغ، ساندویچ مرغ، سیبزمینی سرخکرده فرانسوی، نوشابه، اقلام صبحانه و دسر را در خود جای داده است. در بیشتر بازارها، مک دونالد با بستههای سالاد و مواد گیاهی و همچنین بستهبندی و سایر کرایههای محلی حمایت خود را از گیاهخواران و سایر اقشار جامعه اعلام کرد. ساندویچ McRib یکی از انواع ساندویچهای فصلی مک دونالد بود که طرفداران خود را پیدا کرد.
محصولات این مجموعه رستورانها بهصورت بیرون بر و حضوری به دست مشتریان میرسد. وعدههای غذایی حضوری بر روی یک سینی پلاستیکی با درج کاغذی حاوی نشان برند مک دونالد در کف سینی روی میز مشتری قرار میگیرد. وعدههای غذایی بیرون بر نیز معمولاً همراه با محتویات بستهبندیشده در یک کیسه کاغذی قهوهای با مارک متمایز مک دونالد آماده میشود. در هر دو مورد، موارد خاص به ترتیب مناسب پیچیده یا بستهبندی میشوند.
از زمان تعیین سمت استیو ایستربروک Steve Easterbrook بهعنوان مدیرعامل شرکت (2015-2019)، مک دونالد منوی سادهتری را در ایالاتمتحده با نزدیک به 200 مورد بهروزرسانی کرد. هدف دیگر ایستربروک، معرفی گزینههای سالمتر در منوی جدید مک دونالد بود که حذف شربت ذرت با فروکتوز بالا از نانهای همبرگر یکی از این اهداف به شمار میرود. این شرکت همچنین مواد نگهدارنده مصنوعی را از ساندویچ مرغ حذف کرده است.
در سپتامبر سال 2018، مک دونالد واقع در ایالاتمتحده اعلام کرد که آنها دیگر از مواد نگهدارنده مصنوعی، طعمدهندهها و رنگها در مواد غذایی خود ازجمله همبرگر، چیزبرگر، قارچ برگر و مک دودی استفاده نمیکنند. باوجوداین، ترشیها هنوز هم با ماده نگهدارنده مصنوعی ساخته میشوند، اگرچه مشتریان میتوانند از گرفتن ترشی با همبرگر خود خودداری کنند.
انتقادات از برند مک دونالد
موفقیت مک دونالد باعث افزایش انتقادات شد که بیشتر مربوط به ارتباط منوی غذایی آن با افزایش جهانی چاقی بود. مک دونالد با اضافه کردن موارد سالم به منوی خود به این انتقادات جواب داد. سال 2017 بود که آزمایش همبرگر را آغاز کرد. در این مدت نیز برخی از مواد را از دستور پخت خود حذف کرد؛ بهعنوانمثال رستورانهای آمریکایی و کانادایی این برند استفاده از روغن چربی را متوقف کردند.
بااینحال، چنین اقداماتی به تحقق نگرانیهای بهداشتی کمکی نکرد. علاوه بر این، بهعنوان یکی از بزرگترین کارفرمایان خصوصی جهان، مک دونالد با فراخوانهای بیشماری برای افزایش دستمزدها روبرو شد. اینجا بود که اصطلاح McJob به فرهنگ لغت اضافه شده است تا به معنای “شغل کمدرآمد” رویکردی انتقادی به وضعیت دستمزد در این شغل باشد.
همبرگرشناسی آکادمیک!
برند مک دونالد با وجود بیش از صد شعبه در آمریکا (تا اوایل دهه 60 میلادی)، همچنان دغدغه حفظ مزه غذاهای در تکتک شعب خود را داشت. بنابراین گام مهمی در این راستا برداشت؛ همبرگر شناسی دانشگاهی!
در دانشگاه همبرگر مک دونالد، کلیه آموزشهای اختصاصی برای کارکنان این برند در نظر گرفته شد؛ از آشپزی گرفته تا فروش و بازاریابی محصول. بدین ترتیب در دانشگاه یاد میگرفتن و در رستوران، بهصورت عملی، ساندویچهای همبرگر با دستور پخت اختصاصی به مشتریان خود میدادند.
به جمع مک دونالدیها در ایران بپیوند!
اگرچه انتقاداتی در مورد برند مک دونالد وجود دارد و حتی ممکن است کیفیت سابق را نداشته باشد، بااینحال، همچنان یکی از برندهای محبوب در صنعت غذایی است و روزانه میلیونها مشتری پرطرفدار، فیش همبرگر در دست، منتظر سینی همبرگر با نوشابه یا آیتمهای موردعلاقه خود هستند.
آکادمی بینالمللی سرآشپزان نیز از قافله عقب نمانده است و با برگزاری دورههای تخصصی فست فود و دوره تخصصی برگر، در این مسیر همراه علاقهمندان به انواع منوی فست فود و برگر خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با تیم پشتیبانی آکادمی تماس بگیرید و اطلاعات لازم را برای ثبتنام در دوره کسب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید