راه اندازی فست فوداحتمالا شما هم در فکر راه اندازی فست فود به عنوان یک کسب و کار پر در آمد هستید که مشتریان بسیاری دارد و شاید سوالاتی مانند میزان هزینه و تجهیزات مورد نیاز، و مقدار سرمایه اولیه جهت راه تاسیس فست فود، ذهن شما را به خود مشغول ساخته! ما در این مسیر پر فراز و نشیب در کنار شما هستیم و نکاتی را به صورت علمی و تجربی با شما در میان می گذاریم. در ادامه به تمامی سوالات شما پاسخ خواهیم داد. ازهمراهی شما سپاسگزاریم.
موضوعات تاثیر گذار راه اندازی
پروپزال اجرایی
سابقه سرآشپزان آسیا
این معمول ترین سئوالات سرمایه گذاران در حوزه فست فود می باشد که با دقت به توضیح و بررسی در مورد آنها خواهیم پرداخت. ولی برای درک شما از این حوزه کاری در ابتدا به تاریخچه تاسیس اولین فست فود می پردازیم.
در سال ۱۹۹۱ بود که (KFC ( Kentucky fried chicken بوجود آمد و تعداد آن اکنون به بیش از ۲۰/۰۰۰ شعبه در ۱۲۳ کشور از جهان می رسد. اولین فست فود در کشور امریکا راه اندازی شد و نام آن اتومات گذاشته شد و ایده این نام، یک الهام از نزدیک شدن صنعت غذا به اتوماتیک شدن و سرعت بخشیدن آن بود و به تاریخ ۱۹۱۲ در نیویورک باز میگردد.
آنها با آماده کردن غذاها و گذاشتن آنها در باکس های شیشه ای که بعدها دیسپلی نامیده شد و اجازه انتخاب غذا از جانب خود میهمان را می دادند و پس از احتساب مبلغ غذا می توانستند غذایشان را بردارند و این موضوع باعث سرعت بخشی بسیار، برای کسانی بود که مایل بودند زود غذای خود را تحویل گرفته و میل کنند یا بروند.
نکته جالب اینکه آنها با تعیین شعار ” ما کار مادران را آسان کرده ایم ” باعث رونق زیادی در کسب و کار خود و توسعه آن شدند و البته اینکه این انفجار باعث پیدایش یک صنعت و کسب و کار جدید در جهان شد.
در سالهای ۱۹۴۰ بود که مک دونالد بوجود آمد و با یک ایده ناب توانست دنیای رستورانها را متحول کند و امروز شاهد این هستیم که تعداد شعبات مک دونالد این غول فست فودها به ۸۹۹/۳۶ شعبه در سراسر جهان می رسد.
اول اینکه اگر یک رستوران، فست فود و یا مجموعه غذایی، اصولی، صحیح و با برنامه عمل کند، تا چه اندازه می تواند به رشد کسب و کار خود کمک کند و بزرگ شود و دوم اینکه، فست فودها و رستورانها و برندهای موفق، آنهایی هستند که خدماتشان متفاوت است و منحصر به فرد می باشند و تقلید کننده روش دیگران نیستند و آنها فقط شبیه خودشان هستند، مثلا مک دونالد MC DONALD از ابتدا فقط روی همبرگر تمرکز کرده بود و کی اف سی روی مرغ سوخاری و این عامل باعث موفقیت بیشتر آنها گردید.
فست فودهای قدیمی در واقع فقط جایی برای بیرون بر و نشستن بودند اما امکانات زیادی نداشتند زیرا هدف آنها این بود که بتوانند به سرعت غذای میهمان را به او تحویل دهند و رضایت میهمان جلب شود اما با گذشت زمان بیشتر به مسائل رفاهی اهمیت داده شد.
تا امروز که دیگر می توان گفت کمتر فست فودی را می توان یافت که از دکوراسیون خاص، نورپردازی زیبا و اصولی و تمینگ برخوردار نباشد، از جمله بسیارند کسانی که تمایل دارند غذای خود را سرکار خود میل کنند و بخصوص وعده ناهار که بیشتر افراد در محل کار هستند و مستلزم این است که غذای خود را سریع میل کنند و به سرکار خود برگردند و ایجاد یک فضای دنج و خودمانی تا چه اندازه می تواند به جذب آنها کمک کند.
با ذکر این مسائل مایلم بیشتر به اهمیت زمان پی ببرید و چه بسا با انتشار این روند زندگی، بسیاری از خانواده ها در وعده شام هم برای راحت تر بودن مایلند به فست فود یا رستوران بروند.
جف هاردر (JEFF HARDER) می گوید: ما در زمانه ای زندگی میکنیم که پیتزا زودتر از نیروی پلیس به خانه هایمان میرسد، تمام این توضیحات برای این بود که واقعاً به اهمیت استفاده مردم از رستورانها و بخصوص فست فودها پی برده شود زیرا که روز به روز به تعداد آنها افزوده شده و بالطبع استفاده مردم از این نوع رستورانها نیز بیشتر میشود، اما متاسفانه شاهد این هستیم که خصوصاً در ایران، در فست فودها ازمواد اولیه ناسالم استفاده میشود و بیشترغذاها و منوهای غذایی شبیه هم شده اند و از میزان چربی زیادی نیز برخوردارند.
کم هستند رستورانهایی که به فکرغذای سالم باشند، اما اگر بخواهیم با یک نگاه تیزبینانه دربین فست فودها بررسی انجام دهیم، شاهد این هستیم که سیر تکاملی مصرف کننده بودن رستورانها و فست فودها هر روز رو به افزایش است و کمتر رستورانی را می بینیم که سعی دارد مواد اولیه پروتئینی، سس ها و بسیاری از محصولات مصرفی خود را تولید کند، که البته این موضوع تا چه اندازه میتواند به لحاظ کارشناسی به سودآوری و اعتبار یک رستوران بیافزاید زیرا که محصولات کارخانه ای در بیشتر فست فود ها استفاده میشوند و این باعث تکراری شدن غذاها ومحصولات این فست فودها میشود.
ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که به یک رستوران رفته باشید و ببینید با داشتن یک سس مخصوص و یا یک نوع غذای مخصوص تا چه اندازه برای خود مشتری جمع کرده اند و این باعث منحصر بفرد شدن آن رستوران و فست فود و سود آوری بیشتر آن میگردد.
به اعتقاد بنده به عنوان کسی که بیش از بیست سال از عمر خود را در بهترین رستورانها بعنوان سرآشپز و مدیر و مدرس غذا و نوشیدنی صرف نموده ام، این مهم نیست که یک سرمایه گذار از اصول آشپزی بصورت کامل مطلع نباشد، اما مهم این است که به این شغل علاقه داشته باشد و بصورت اصولی تمامی مبانی مدیریتی رستوران را در دوره های آموزشی در طی پروسه راه اندازی بیاموزد.
یکی از بیشترین موارد شکستی که من در طی این سالها در رستورانها مشاهده نموده ام تفکرات ذهنی اشتباه بسیاری از سرمایه گذاران میباشد، بیشترین مورد این است که این سرمایه گذاران تمرکز خود را روی طراحی و دکوراسیون میگذارند و وقتی از غذاهای این رستورانها استفاده میکنیم و یا سطح خدمات پذیرایی آنها را میبینیم، اصلا رضایت بخش نیست و مهم تر اینکه آنها برای آموزش نیروهای خود سرمایه گذاری و برنامه ریزی ندارند که این موضوع به ضررهای هنگفتی منجر میگردد، حال ببینیم برای راه اندازی فست فود خود چه مراحلی را باید طی کنیم.
۱- عوامل مالی و میزان سرمایه و برآورد میزان هزینه ها و سرمایه
۲- انتخاب صحیح ملک
۳- نوع مالکیت و یا استیجار ملک
۴- مدت زمان قرارداد
۵- انتخاب یک تیم مشاور با تجربه و صاحب علم روز که آن را میتوان مهم ترین عوامل دانست زیرا که با داشتن یک مربی و مشاور با تجربه میتوانیم همواره با آموزش اصولی خود را به روز نمائیم و از سطح فروش و سودآوری خوبی برخوردار باشیم.
اگر بخواهیم بصورت تخصصی بر روی ساختار منو صحبت کنیم بهتر است بگوئیم هر منو باید تنوع غذایی خوبی را در خود گنجانده باشد و از تمام گروههای غذایی در آن منو وجود داشته باشد برای مثال هم غذاهایی با گوشت قرمز هم گوشت مرغ و محصولات دریایی و البته که باید هر منویی برای کسانی که وگان (گیاهخوار) هستند و بیشتر از گروه سبزیجات استفاده میکنند غذاهای گیاهی و سالم نیز داشته باشد و چه بسا که از قدیم در کنار غذاها از پیش غذاها و سالادهای متنوع نیز استفاده میشده است.
این بسیار مهم است که امروزه با افزایش سطح دانش در بین مردم به نسبت خواسته های آنها نیز از رستورانها و فست فودها نسبت به قبل بیشتر شده است، فست فودها در این ایام کلکسیونی از ایده های خلاق هستند، چه در حوزه طراحی و دکوراسیون، نوع مبلمان و چیدمان، نوع ظروف بسیار شیک و زیبا و چه در حوزه تمینگ، برای مثال در بسیاری از فست فودها شاهد این هستیم که برای رفاه میهمان و سرگرم نمودن او کتابخانه و یا سرگرمی های دیگر نیز وجود دارد، اما متاسفانه فست فود در کشور ما به سمت و سوی خوبی حرکت نمی کند زیرا که در قدم اول دغدغه یک سرمایه گذار باید سلامت میهمان خود باشد و سرویس دهی به میهمانان را چه به لحاظ غذایی و چه به لحاظ پذیرایی همچون پذیرایی از خانواده خود بداند و در این صورت است که موفقیت حاصل می شود.
البته این فقط به این مفهوم نیست که تک محصولی بودن خوب است و هر رستورانی فقط باید روی یک محصول تمرکز نماید بلکه در حال حاضر بسیاری از رستورانهای موفق سعی میکنند از تمام ظرفیت خود استفاده کنند و منوهای متنوع تری تدارک ببینند تا حجم بیشتری از مشتریان را بتوانند از آن خود کنند.
امروزه با سرعت گرفتن تمام مشاغل در دنیا و تغییر در سبک زندگی ها، بسیاری از شرایط نیز رو به تغییر است بخصوص که مردم هم نسبت به گذشته بنا بر شرایط کاری از زمان کمتری برخوردارند و از این رو حتی زمان صرف کردن وعده های غذائی هم سرعت گرفته و به نسبت گذشته این زمان بسیار کم شده.
گروه سرآشپزان آسیا با بیش از ۲۲ سال سابقه فعالیت علمی وتجربی چه در ایران و چه درخارج از کشور، با یک سیاست گذاری متفاوت و با یک خط مشی اصولی، در بسیاری از رستورانهای راه اندازی شده سعی براین داشته تا کمترمصرف کننده باشد و بیشتر تولید کننده، یعنی همانطور که در بهترین رستورانهای جهان شاهد این هستیم که حتی سبزیجات مصرفی خود را از باغچه خود برداشت میکنند، ما هم در این تلاشیم که با بالا بردن میزان تولید در رستوران، هم غذای سالم تری به میهمانان ارائه کنیم و هم تا حدود زیادی از هزینه ها بکاهیم و به سود آوری بیفزائیم.
مهمتر اینکه از وابستگی به بسیاری از کارخانجاتی که محصولات بی کیفیت تولید میکنند بکاهیم و با آموزش صحیح و اصولی و ارائه بهترین سرویس دهی، با بالاترین کیفیت محصولات تولیدی و سود دهی و میهمان سالاری، رضایت هر چه بیشتر میهمان و در واقع سرمایه گذار را تامین نمائیم.
حال چنانچه به دنبال سرمایه گذاری اصولی در حوزه فست فود هستید و تمایل دارید مراحل علمی و استاندارد جهانی راه اندازی فست فود را بدانید، این مراحل را در پائین برای شما ذکر خواهیم کرد.
بازدید از پروژه و ملک مورد نظر جهت امکان سنجی، عکسبرداری، فیلمبرداری و متراژ برداری جهت تهیه نقشه های اولیه و پلان طراحی جهت ایجاد پیش نیازها، ظرفیت های پروژه و بررسی رقبای موجود در منطقه.
اعلام پیش نیازهای لازم در قسمت های مختلف پروژه همچون آب، برق تک فاز و سه فاز، گاز، تلفن، سیستم تخلیه و فاضلاب، سیستم سانتریفیوژ و تهویه، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، اتصالات کابلهای شبکه و اینترنت و…
طراحی منو های غذایی، نوشیدنی و دسرها با ارائه رسیپی کارد ( دستورالعمل دقیق غذاها ).
مشاوره در سفارش و تامین خرید مبلمان، ظروف و کلیه وسایل مربوط به بخش پذیرایی و سرویس دهی و چیدمان این وسایل بر اساس نقشه های از پیش طراحی شده.
ارائه لیست تجهیزات و ادوات آشپزخانه و نقشه اجرایی به همراه جانمایی تجهیزات.
گزینش پرسنل قسمتهای مختلف و تایید صلاحیت این پرسنل و انجام مقدمات اداری همچون استعلام سوء پیشینه، عدم اعتیاد، اخذ کارت بهداشت و بهداشت اصناف و… تنظیم قراردادهای شغلی و منابع انسانی.
آموزش استانداردای بهداشتی، حرفه ای و کلیه موارد مربوط به منوهای غذایی و نوشیدنی به پرسنل آشپزخانه و آموزش اصول پذیرایی و میزبانی به پرسنل سالن
ارائه لیست خرید تمامی مواد اولیه بر حسب اولویتهای زمانی ( مثلاً اقلام پر مصرف و خشک که قابلیت نگهداری دارند در مقادیر بیشتر و برای بلند مدت خرید گردند )
مرحله پخت آزمایشی جهت آموزشهای نهایی و تایید کنترل نهایی طعم و کیفیت محصولات
برگزاری افتتاحیه فست فود و شروع سرویس دهی و فروش با تامین مالی از جانب کارفرما در بالاترین سطح کیفی
پشتیبانی و نظارت مستمر بر پرسنل و آموزش مداوم
تفکیک طراحی قسمتهای مختلف همچون فضای بیرونی، آشپزخانه، سالن، لابی و رسپشن، انبار و سردخانه ها، بخش لاندری، لاکر و… (شروع بکار پروژه های اجرایی)
مشاوره در نام گذاری مجموعه و طراحی لوگو، ایجاد صفحات اجتماعی و ایجاد شبکه های بازاریابی و فروش جهت بالا بردن ظرفیت های فروش پس از زمان افتتاحیه
قیمت گذاری منو و ارائه کاست کنترل (قیمت تمام شده غذاها و نوشیدنیها با در نظر گرفتن تمام هزینه ها ) و با در نظر گرفتن مقایسه قیمت منطقه ای با بالاترین سطح کیفی غذاها و نوشیدنیها و ارائه سرویس دهی مطلوب.
مشاوره در سفارش پک ها و ظروف یکبار مصرف و بیرون بر حسب منو با لوگو مجموعه.
مشاوره در تامین خرید تجهیزات و ادوات آشپزخانه و قسمتهای غذا و نوشیدنی و تجهیز این قسمتها بر اساس پلان اولیه.
مشاوره در سفارش و خرید لباس پرسنل قسمتهای مختلف، نشان سینه یا لوگو رستوران ( بج سینه )، نشان نام پرسنل بر روی لباس با لوگو رستوران ( نیم تگ اسم ).
ارائه لیست تمامی مواد اولیه غذایی همچون مواد پروتئینی، اقلام خشک و شوینده ها و… بهمراه آموزش و تعیین منابع خرید با قیمت مناسب و کیفیت عالی
تبلیغات محیطی و اعلام روز افتتاحیه رستوران
آماده سازی و پس داهی گیری تمام آیتمهای غذا و نوشیدنی جهت افتتاحیه
آموزش های تکمیلی ضمن کار و نظارت بر تداوم کیفیت و استانداردهای از پیش تعیین شده
گروه سرآشپزان آسیا با ۲۲ سال سابقه در راه اندازی فست فود و فعالیت عملی وعلمی چه در ایران و چه درخارج از کشور با یک سیاست گذاری متفاوت و با یک خط مشی عمیق در بسیاری از رستورانهای راه اندازی شده سعی براین داشته تا کمترمصرف کننده باشد و بیشتر تولید کننده یعنی همانطور که در بهترین رستورانهای جهان شاهد این هستیم که حتی سبزیجات مصرفی خود را از باغچه خود برداشت می کنند ما هم در این تلاشیم که با بالا بردن میزان تولید در رستوران هم غذای سالم تری به میهمانان ارائه کنیم و هم تا حدود زیادی از هزینه ها بکاهیم و مهمتر اینکه از وابستگی به بسیاری از کارخانجاتی که محصولات بی کیفیت تولید میکنند بکاهیم و با آموزش صحیح و اصولی و ارائه بهترین سرویس دهی با بالاترین کیفیت محصولات تولیدی و سود دهی و میهمان سالاری، رضایت هر چه بیشتر میهمان و در واقع سرمایه گذار را تامین نمائیم.
حال چنانچه بدنبال سرمایه گذاری اصولی در حوزه راه اندازی فست فود هستید و تمایل دارید مراحل علمی و استاندارد جهانی راه اندازی فست را بدانید، این مراحل را در پائین برای شما ذکر خواهم کرد.
اگر به دنبال بهترین آموزشگاه آشپزی هستید، به جای درستی آمده اید! چه یک آشپز خبره باشید و چه یک فرد علاقه مند به آشپزی که می خواهد مهارتهای خود را بهبود ببخشد، انواع دوره های مقدماتی و تخصصی آشپزی که در آکادمی بین المللی سرآشپزان ارائه می شود قطعا به شما کمک خواهد کرد. اگر به عنوان یک سرآشپز خبره به کلاس های آشپزی ما می پیوندید، شما را با بسیاری از روش ها و دستور العمل های آشپزی دیگر آشنا می کنیم و اگر تازه مسیر خود را آغاز کرده اید، تمام تکنیکهایی را که در آشپزخانه بدان نیاز پیدا خواهید کرد به شما می آموزیم. بنابراین، فارغ از سطح مهارتی که به عنوان آشپز دارید، همیشه چیزهای جدیدی در کلاس آشپزی یاد خواهید گرفت.
موسس آموزشگاه آشپزی سرآشپزان – فارغ التحصیل رشته مدیریت غذا و نوشیدنی از NCCO امریکا و AFS امریکا – Course Evaluator – سر ممیز دوره های غذا و نوشیدنی مورد تایید سازمان جهانی استاندارد( IAF ) – تحصیلات مدیریت حرفهای هتلداری – عضو انجمن تخصصی قهوه اروپا (SCAE) انگلستان – مدیر و مدرس سازمان فنی و حرفهای کشور در رشته های صنایع غذایی و نوشیدنی – مدرس سازمان صدا و سیما – راه اندازی بیش از پنجاه رستوران و کافه موفق در ایران و خارج از کشور – سرآشپز و مدیر غذا و نوشیدنی در بسیاری از مجموعههای متعدد در ایران و خارج از کشور (استرالیا، بلاروس، امارات، ترکیه)
آدرس :تهران، فلکه دوم صادقیه، بلوار فردوس شرق، بین خیابان رامین شمالی و گلستان شمالی، پلاک ۲۴۹
فارغ التحصیل رشته مدیریت غذا و نوشیدنی از NCCO امریکا و AFS امریکا – Course Evaluator – سر ممیز دوره های غذا و نوشیدنی مورد تایید سازمان جهانی استاندارد( IAF ) – تحصیلات مدیریت حرفهای هتلداری – عضو انجمن تخصصی قهوه اروپا (SCAE) انگلستان – مدیر و مدرس سازمان فنی و حرفهای کشور در رشته های صنایع غذایی و نوشیدنی – مدرس سازمان صدا و سیما – راه اندازی بیش از پنجاه رستوران و کافه موفق در ایران و خارج از کشور – سرآشپز و مدیر غذا و نوشیدنی در بسیاری از مجموعههای متعدد در ایران و خارج از کشور (استرالیا ، بلاروس ، امارات ، ترکیه )